Index Vakbarát Hírportál

Hollywoodi PR céget bérelt fel Botswana, hogy meggyőzzön, nem is olyan rossz az elefántvadászat

2019. május 28., kedd 11:35

Botswanában újra engedélyezték az elefántok vadászatát – írtuk a múlt héten. Egy felmérés szerint több, mint 130 ezer elefánt él a 2,2 millió lakosú dél-afrikai országban, ami a földművesek számára komoly gondolt jelent. Szerintük a csordák letapossák a termést, amitől veszélybe kerül a megélhetésük.

Mivel a nagyvadak trófeavadászata kényes téma, sokan felháborodtak a döntés miatt. Hogy csillapítsa a kedélyeket, a botswanai Turisztikai Minisztérium felbérelte a 42 West nevű amerikai PR céget, ami többek között hollywoodi színészekkel is kapcsolatban van, írta meg az AP. Az Igazságügyi Minisztériumnak leadott adataik alapján két havi munkáért 125 ezer dollárt (nagyjából 36,5 millió forint) kapnak, de később még meghosszabíthatják a szerződést.

A cég feladata az lesz, hogy kommunikációs stratégiát fejlesszenek ki, amik bemutatják a nyugati világ számára Botswana érvrendszerét az elefántvadászattal kapcsolatban.

Kényes helyzetbe kerül ezzel a 42 West, mert több ügyfelük is hangos ellenzője a trófeavadászatnak. Ilyen Meryl Streep is, aki 2014-ben már az állatok pár évtizeden belüli kihalására hívta fel a figyelmet. A cégtől senki nem volt hajlandó válaszolni az AP megkereséseire.

Érdekes lesz figyelni, hogy vajon hány híresség szakítja meg a munkát az ügynökséggel a hír hallatán, hiszen mostanában divatja van az ilyen jellegű bojkottálásnak. Például több, mint hétezer író bontott szerződést az ügynökével, miután a hollywoodi írók szakszervezete, a WGA beperelt négy nagy ügynökséget, mert nem az ügyfeleik érdekét tartották szem előtt. Sok színész és rendező bejelentette, hogy nem forgat Georgia államban a friss, ellentmondásos abortusztörvény miatt.

Rovatok