Index Vakbarát Hírportál

Bezár a Paul Allen által alapított Stratolaunch

2019. június 1., szombat 20:52

Befejezi működését a Microsoft társalapítója, Paul Allen által alapított űrutazási vállalat, a Stratolaunch Systems Corporation négy érintett értesülése szerint – írja a Reuters

A Vulcan Inc. alá tartozó vállalat egyik legismertebb projektje a Stratolaunch, a világ legnagyobb szárny-fesztávolságú repülőgépének megépítése. Az óriási repülő feladata műholdak alacsony földi pályára állítása. 

Stratolaunch Systems Corporation szóvivője szerint a vállalat továbbra is működőképes. A Vulcan Inc. nem nyilatkozott a pletykákkal kapcsolatban. A négy érintett személy, aki szerint a Stratolaunch meg fog szűnni, nem vállalta a nevét. 

A cég alapítója, Paul Allen 2018 októberében hunyt el. Feltehetően az alapító halála okozta a visszaesést a vállalatnál, ahol rövid időn beül  több mint 50 alkalmazottat bocsátottak el, és lefújták a saját hordozórakéták fejlesztését célzó projektjüket. Ez elmúlt hónapokban számos alkalmazottat helyeztek át másik légi közlekedési vállalatokhoz, mint például a Blue Origin vagy a Sierra Nevada Corporation. 

Rovatok