Index Vakbarát Hírportál

Ősszel megjelenik a kijavított Galaxy Fold

2019. július 25., csütörtök 16:09

Szeptemberben a boltokba kerülhet a Samsung első összehajtható telefonja, a Galaxy Fold. Eredetileg idén áprilisra tűzték ki a megjelenését, ám az Egyesült Államokban a telefont tesztelő újságírók tervezési hibákat találtak, elromlottak náluk a készülékek. A dél-koreai gyártó inkább visszavonulót fújt, elhalasztotta a forradalmian újszerű eszköz megjelenését.

Eltelt közel fél év, és most már úgy érzik a Samsungnál, hogy sikerült kiküszöbölni a hibákat, a vevők elkezdhetnek gyűjtögetni a 2000 dollárba (583 ezer forintba) kerülő mobilra.

A javítás során megnövelték a hajlítható kijelzőt védő réteg méretét, hogy mindenkinek egyértelmű legyen: nem kell eltávolítani. Ezzel sok gond volt az eredeti modellen, mert sokan az hitték, hogy az csupán a szokásos védőfólia, amely minden új telefonon megtalálható. Az újságírók leszedték, és ezzel tönkretették a kijelzőt. Valószínűleg ugyanez történt volna rengeteg esetben, amikor a szakírókhoz képest kevésbé hozzáértő vevők veszik kézbe a mobilt.

A Samsung a világ legnagyobb mobilgyártója az eladott darabszám alapján, és a Huawei idén felzárkózott a második helyre, maga mögé utasítva az Apple-t. Mivel a Huawei is ősszel tervezi piacra dobni a saját hajlítható kijelzős telefonját, a Mate X-et (amelyet a februári barcelonai mobilkongresszuson rövid időre már volt alkalmunk kézbe venni), a Samsung alighanem minden követ megmozgatott, hogy a Fold előbb  kerüljön a boltokba.

Rovatok