Index Vakbarát Hírportál

Sikeresen megtette első útját az orosz lopakodó drón

2019. augusztus 8., csütörtök 10:31

Augusztus 7-én készült az a felvétel, amin az Ohotnyik orosz katonai drón látható felszállás közben. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálatának közleménye szerint a lopakodó jellegű , felderítő eszközökkel felszerelt robotrepülőgép augusztus 3-án tette meg az első útját, ami több mint 20 percig tartott, és 600 méter magasságban repült. 

"A távolról irányított drón felszállt, tett néhány kört 600 méteres magasságban a reptér felett, majd sikeresen földet ért" - áll a közleményben. Azt egyelőre nem árulták el, hogy pontosan melyik katonai reptéren hajtották végre a tesztrepülést, korábban műholdfelvételek alapján azt feltételezték, hogy az Asztrahany térség tesztrepülőterén lehet a drón. 

A gépet a Szuhoj vállalat tervezte, fejlett felderítő rendszerre és szárny formája teszi érdekessé, illetve az, hogy a borítása, alakja, és kialakítása miatt annak ellenére is nehezen érzékelik a radarok, hogy elég nagy a mérete. Szakemberek ezzel vitatkoznak, szerintük a motor kialakítása, és az antennák miatt mégsem annyira lopakodó ez a gép, ahogyan azt az orosz védelmi minisztérium beállítja. 

Rovatok