Index Vakbarát Hírportál

0,8 másodperccel indulás előtt befuccsolt a SpaceX rakétája

2019. augusztus 27., kedd 11:19

Hétfőn le kellett állítani a SpaceX Starhopper rakéta prototípusának sokak által várt tesztjét, mert szó szerint pillatokkal, 0,8 másodperccel a rajt előtt megakadt a folyamat. Ez lett volna a rakéta második tesztrepülése, és ezúttal közel kétszáz méteres magasságba emelkedtek volna fel vele.

Először július 25-én repült a Raptor hajtóművel felszerelt Starhopper, és akkor is volt egy kisebb fennakadás a kísérletet megelőző napon. Az első repülésen a prototípus még csak 20 méteres magasságba repült.

A SpaceX vezetője, Elon Musk arra utalt a Twitteren, hogy a rakéta gyújtórendszerével lehetett valami gond, mert olyan megoldást használnak, ami hosszú távon előnyös, ám fejlesztés közben trükkösebb.

A tesztrepülést augusztus 27-én újra megkísérlik végrehajtani, aminek különösen örülhetnek a közeli Boca Chica Village lakosai, hiszen már hétfőn is arra kérték meg őket, hogy a rakéta beindításakor hagyják el a lakásukat, nehogy megsérüljenek, ha az esetlegesen megnövekedő légnyomás betöri az összes ablakukat.

(Space.com, Teslarati)

Rovatok