Index Vakbarát Hírportál

Hekkertámadás érhette a Magyar Fejlesztési Központot

2019. szeptember 11., szerda 08:39

A 168 óra értesülései szerint valószínűleg Észak-Koreából érkező hekkertámadás tette tönkre a Magyar Fejlesztési Központ szervereit. Az újságnak hivatalosan nem erősítette meg az információkat az MFK, ugyanakkor a Magyar Rögbi Szövetség technikai igazgatója igen. A Fejlesztési Központ igazgatója ugyanaz a Kiss Antal, aki a Magyar Rögbi Szövetség elnöke is, aminek a dokumentumai jelentős részét az MFK szerverein tárolták. 

A Magyar Fejlesztési Központ figyeli és kezeli az Európai Unió Európai Strukturális és Beruházási Alapok terhére az EU minden tagállama számára elérhető nyílt pályázatokat. Ők tájékoztatják az elérhető lehetőségekről az államigazgatási, önkormányzati, vállalati és civil szektort, és társpályázók is lehetnek. Azaz ha valóban megsemmisült a teljes szerverpark, és a fizikailag ugyanott tárolt biztonsági másolatok is, akkor milliárdos tételű pályázati anyagok teljes dokumentációjához nem lehet hozzáférni. 

A 168 óra értesülései szerint a támadás Észak-Koreából érkezhetett, ami nem elképzelhetetlen, már az ENSZ is figyelmeztetett, hogy Észak-Korea kiberbűnözésből szerzi a pénzét, amivel a rakétakísérleteit fedezi. 

Rovatok