Index Vakbarát Hírportál

Streaming szolgáltatóktól érkezhetnének vészriasztások

2019. október 25., péntek 14:38

A 2018 eleji téves Hawaii rakétatámadásról szóló figyelmeztetés után az amerikai törvényhozóknak át kellett gondolniuk a vészjelzések leadásával kapcsolatos gyakorlatot. 

Egy új tervezet szerint a lakosság értesítésére nem biztos, hogy az a legjobb módszer, hogy bemondja a vészhelyzetet a tévé vagy SMS-t írnak, hanem ideje lenne nyitni az újabb megoldások felé. Ugyanakkor arra is figyelni kell, hogy hihető és hatékony legyen a jelzés, és kicsi legyen az esélye annak, hogy újra egy olyan hiba csússzon a gépezetbe, mint a Hawaii esetnél, ahol elég volt egy rossz gombot megnyomni, és máris több ezer ember kezdett el rettegni. 

A törvényhozók azzal a megoldással álltak elő, hogy az olyan streaming szolgáltató, mint a Spotify, a Netflix vagy a Disney+ is kötelezhető legyen arra, hogy vészhelyzet esetén figyelmeztetést küldjön a felhasználóinak. 

Az új tervezet szerint a felhasználóknak nem lenne olyan opciójuk, hogy nem kérik a riasztásokat, és a tévéadóknak és rádióállomásoknak kötelező lenne folyamatosan ismételni, ugyanis ha más nem is, de az kiderült a Hawaii téves riasztáskor, hogy nagyon sokan lemaradtak az egészről. 

Rovatok