Index Vakbarát Hírportál

Nem elég a földrengés, még a telefonját is korlátozta a szolgáltató

2019. november 26., kedd 16:56

Albániában 6,4-es erejű foldrengés volt kedd hajnalban, és egy magyar látogatónak nemcsak a mozgó földdel gyűlt meg a baja, hanem a mobilszolgáltatója is meglepő helyzetbe hozta.

Olvasónk egy kiállításra utazott Tiranába, amikor az albán fővárosban megremegett a föld, és beszámolója szerint gyorsan az utcára futottak az éjszaka közepén, hogy biztonságban legyenek. 

Aztán reggel 9-kor azzal hívta fel őt a Vodafone ügyfélszolgálata , hogy a Red Infinity díjcsomaggal akkora összeghatárt lépett át, hogy amint véget ér a telefonhívás, rögtön korlátozni fogják a szolgáltatását. Egészen addig, amíg az addigra felhalmozódott tartozásából be nem fizet húszezer forintot hóközi utalással.

Mint olvasónk elmondta, tartozása napi világjegyekből jött össze, ami egyébként a Vodafone egyik népszerű terméke, és pont arra való, hogy az uniós roamingzónán kívül ne szálljanak el még drámaibb módon a kiadások.

Bár mondta az ügyfél, hogy folyamatosak az utórengések, és nem ez a legalkalmasabb időpont a szolgáltatás korlátozására, az ügyintéző

az üzletszabályzatra hivatkozva kikapcsolta a telefont.

Ez a lépés igencsak meglepett minket a Vodafone-tól, hiszen a szolgáltató

Kérdésünkre a Vodafone elmondta, hogy mélyen együtt érez a földrengés áldozataival, és a gyászolóknak részvétét fejezi ki.

Az érintett országban roamingoló ügyfeleink november 26-28. közötti forgalmát egyedi elbírálás alapján jóváírjuk

– mondta Suba János, a Vodafone kommunikációs igazgatója.

Ilyenkor általában azért szükséges az egyedi elbírálás, mert viszonylag nagy a földrengés sújtotta terület, több országról van szó, de sok olyan roamingoló ügyfél lehet ezekben az országokban, akik egyáltalán nincsenek a katasztrófa közelében.  

„A reggeli óránkban az előfizetőnket az ilyenkor szokásos keretátlépés miatti normál eljárás szerint korlátoztuk” – mondta Suba János. „Amint értesültünk az albániai földrengéstől, az ügyfél telefonját visszakapcsoltuk”. Ezzel párhuzamosan az olvasó is rendezte a korábbról fennálló tartozását.

Rovatok