Index Vakbarát Hírportál

Vallomást tett az Elon Musk által lepedofilozott búvár

2019. december 5., csütörtök 14:06

Vernon Unsworth, Thaiföldön élő barlangi búvár tanúskodott egy Los Angeles-i bíróságon, az általa Elon Musk ellen indított rágalmazási per tárgyalásán. Vallomása szerint mélyen sértette, és megaláztatásként élte meg, amikor a Tesla alapítója egy azóta törölt tweetjében pedofil fickónak (pedo guy) nevezte őt.

Unsworth egyike volt azon búvároknak, akik segítettek a barlangba rekedt thai ifi focicsapat kimentésében. Musk a helyszínre küldte a mérnökeit, illetve egy mini tengeralattjárót, amit azonban használhatatlannak ítéltek, és nem alkalmaztak. Unsworth egy interjújában azzal vádolta Muskot, hogy az egészet csak a PR-felhajtás miatt csinálta, és azt javasolta neki, hogy

dugja a tengeralattjáróját oda, ahol a legjobban fáj.

Erre pedofilozta le Musk Unsworth-öt, ami egy Thaiföldön élő fehér férfi esetében több súlytalan sértegetésnél. A búvár beperelte Muskot rágalmazás miatt, és kártérítést követel tőle. Az ügyben eljáró bíró korábban elutasította Musk ügyvédjeinek azon kérelmét, hogy minősítsék a felperest közszereplővé. Ezáltal Unsworth ügyvédjeinek nem kell bizonyítaniuk, hogy Musk tényleges rosszindulatból használta a minősítést.

Unsworth a bíróságon könnyeivel küszködve elmondta, hogy mélyen megbántotta, amikor Musk pedofilnak nevezte, és ezzel bemocskolta a nevét. “Gyakorlatilag attól a naptól kezdve életfogytiglani büntetést szabtak ki rám, a szabad lábra helyezés esélye nélkül. Még beszélni is fáj erről” - mondta a férfi a bíróságon. A 64 éves búvár segített a legtapasztaltabb barlangi búvárokat összegyűjteni a mentőakcióhoz.

Musk két nappal Unsworth-öt megelőzően tett vallomást. Ekkor még egyszer bocsánatot kért a tweetért, de ragaszkodott ahhoz, hogy nem szó szerint értette a minősítést. Musk ügyvédje elmondta, hogy a pedo guy gyakori sértegetés Dél-Afrikában, ahol a milliárdos felnőtt. Musk több más tweetjét is törölte. Egy rajongójának például azt válaszolta, hogy

van rá egy dollárja, hogy igaz a pedofilvád Unsworth ellen.

Must azt is elismerte a bíróságon, hogy 52 ezer dollárt fizetett egy magát magánnyomozónak kiadó férfinak, hogy az ásson elő szennyes dolgokat Unsworth múltjából. Az állítólagos magánnyomozó azonban becsapta (vagyis nincs semmije a búvár ellen).

( BBC)

Rovatok