Index Vakbarát Hírportál

Nem kér többet a gyűlöletből a Youtube

2019. december 12., csütörtök 10:11

Keményebben fel fog lépni a Youtube az olyan videók ellen, amikben "rosszindulatúan sértegetnek" valakit etnikai vagy szexuális hovatartozása miatt. A videómegosztó oldal tiltani fogja azokat a videókat is, amik erőszakkal fenyegetnek, ide tartozik a burkolt fenyegetés is.

A Youtube közleménye szerint azok a csatornák, akik többször vétenek a szabályzat ellen, kikerülnek a Youtube Partner Programjából, vagyis azok a tartalom-előállítók, akik folyamatosan tesztelik, hogy mi az, ami még belefér és mi az, ami már nem, könnyen kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy nem tudják monetizálni a tartalmaikat, azaz nem jutnak a pénzükhöz. 

Egy olyan fejlesztéssel is készülnek, ahol a potenciálisan erőszakos vagy veszélyes kommenteket a csatorna tulajdonosa hagyhatja jóvá, mielőtt kikerülnek a videója alá. Ez a frissítés elvileg 2019 végéig mindenkinél elérhetővé válik. 

A szigorúbb szabályzat sokak szerint kifejezetten az olyan jobboldali tartalom-előállítók ellen szólhat, mint például Stephen Crowder, aki szexuális beállítottsága és származása miatt támadott embereket a videóiban, és erőszakra buzdította a követőit. Akkor a Youtube azt mondta, hogy Crowder nem sértette meg a felhasználási feltételeket, mert nem mondta ki konkrétan, hogy zaklassák például Carlos Mazzát, a Vox riporterét, csak célozgatott rá. Később azzal szankcionálták mégis, hogy nem tudta monetizálni a tartalmait. 

Rovatok