Index Vakbarát Hírportál

Maróth Miklós: A tolerancia mai bajnokai olyan muszlimokká fognak válni, hogy öröm lesz nézni

2019. december 29., vasárnap 13:32

Maróth Miklóst, saját barátját és tanácsadóját nevezte ki Orbán Viktor az Akadémiától elvett kutatóintézeti hálózat vezetőjének nyáron. Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat vezetőjével, a Magyar Tudományos Akadémia volt alelnökével, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem alapító dékánjával a PestiSrácok készített interjút, ahol többek között arról beszél,

"a tolerancia mai bajnokai egymással versengve olyan muszlimokká fognak válni, hogy öröm lesz nézni."

Maróth egyébként - ahogy megírtuk a róla szóló portrénkban - 2015 után egyre inkább beleállt a fideszes migránsozós propagandába. Migránsozós szövegei pedig váltakozva szólnak valós problémákról és a kormányzati panelek ismételgetéséből, időnként álhírekbe is belekeveredik, mint amikor azt állította, hogy Franciaországban azzal az indokkal mentettek fel egy erőszakoló muzulmán férfit, hogy nem követett el bűncselekményt, mert „ez a kultúrája része”. Valójában ez egy fake news oldalak által terjesztett, eredeti értelméből kiforgatott kamuhír volt.

A lakosság cseréjével a politikai ideológia is változhat? - teszi fel a lap a kérdést Maróthnak, aki azt válaszolja, hogy a változás biztos, az a kérdés csak, hogy hogyan. 

A jelen körülmények között az iszlám követőinek most az az érdeke, hogy a baloldali pártokat támogassa, mert az ő segítségükkel tudnak beépülni Európába. De ha ez megtörténik, akkor a baloldali ideológia olyan halálos ellensége lesz, mint amilyen a tradicionális konzervatív ideológiának sosem volt

- mondja Maróth, aki szerint "az iszonyatos tolerancia bizonyos dolgokkal szemben, így például az LMBT-ideológia egészen biztosan első helyen repülni fog. De ez már csak azért sem baj, mert a tolerancia mai bajnokai egymással versengve olyan muszlimokká fognak válni, hogy öröm lesz nézni".

Maróth szerint a keresztény kultúra és identitás megőrzése azon múlik, hogy meg lehet-e, és ha igen, hogyan szólítani a fiatalokat. Szerinte az idősebb generáció már átélte, hogy becsapták, míg a fiatalok hiszékenyek, "álomvilágban élnek" ráadásul fogalmuk sincs szerinte a kommunista pártok bűneiről, de még 2006-ot sem értik.

Hazafias nevelésre nem lehet nevelni osztályfőnöki órán, mint ahogyan munkára sem. Ha a családban, iskolában nem szokja meg, hogy meg kell csinálnia a feladatát, akkor ezt teoretikus oktatással sem fogjuk tudni elérni. A hazafias érzésre nem lehet nevelni, ha nem tud a magyar kultúrából semmit

- mondja Maróth.

"Mi gyerekkorunkban a hetvenhét magyar népmesét olvastuk, ami erkölcsi kiállást sugall. De a Harry Potterből mit tanul?"

- teszi fel a kérdést az Akadémia kutatóhálózatának vezetője, aki szerint az ő generációjába még beleivódott gyerekkorában a honvédelem, a hazafiasság gondolata:

Tudni kell, hogy a Gárdonyi regények nyelvezete a legegyszerűbb, emellett a kisgyerek magába szívja az Egri Csillagokból a haza védelmének példáját a törökökkel szemben, a kereszténység védelmét az iszlámmal szemben. A Pókemberből nem fogja ezt megtanulni. Ha elolvassa az Egri Csillagokat, akkor nem kell magyarázni, miért beszél Orbán Viktor arról, hogy meg kell őriznünk a keresztény identitásunkat, országunkat.

Maróth szerint "a magyaros szókincs a magyar népmesén fog fejlődni", majd felteszi a kérdést:

Miért stréberkedünk, miért próbálunk megfelelni az úgynevezett európai nevelési elvárásnak?

Hiszen szerinte "a kereszténységben és magyarságban európaivá neveljük őket"

"Nem európai multikultilarizmusra, hanem magyar nemzettudatra van szükség. Mi magyarok ugyanis a magyar kultúrán keresztül illeszkedünk be a világba és Európába"

- mondja.

Rovatok