Index Vakbarát Hírportál

A Ring néhány alkalmazottja megnézte a felhasználók privát videóit

2020. január 9., csütörtök 16:35

A Ring, az Amazon otthoni biztonsági kamerákat gyártó cége egy levélben bevallotta néhány szenátornak, hogy pár alkalmazott visszaélt a felhasználók házában készült felvételekkel – írja a Vice. Gyakran felmerül a probléma, hogy a tech cégek nem megfelelően használják fel a felhasználók adatait, de ez egy olyan cégnél, ami az emberek házába jut be kamerákkal különösen aggasztó.

A Ring levele szerint az elmúlt négy évben négy panasz érkezett be hozzájuk, amiben felhasználók arról írtak, hogy egy alkalmazott ok nélkül megnézte a házukban készült biztonsági felvételeket. Ugyan mindegyik alkalmazottnak volt hozzáférése a felvételekhez, a belső vizsgálatok arra jutottak, hogy többször éltek ezzel a jogukkal, mint az a munkájukhoz szükséges lett volna. Minden esetben a panasz után azonnal intézkedtek, és elbocsátották a túlzottan kíváncsi alkalmazottakat. Jelenleg már csak hárman férnek hozzá a felhasználók eltárolt felvételeihez.

Az ukrajnai kutatás-fejlesztési laborjukban többen is hozzáférnek videókhoz, de csak kutatási célból. Az ott dolgozók csak olyan felvételeket nézhetnek meg, ami olyan alkalmazottaknál, azok családjainál vagy barátainál készültek, akik beleegyeztek, hogy a felvételeiket erre a célra használják fel. 

Miután hekkerek feltörtek néhány kamerát, és azon át terrorizálták a Ring felhasználóit, a cég újabb biztonsági lépéseket vezetett be (két lépcsős belépés, szól, ha új helyről akar valaki belépni a fiókba), de ezeket egyelőre csak az új felhasználóknak ajánlják fel, a régieknek még nem.

Rovatok