Index Vakbarát Hírportál

A koronavírus a barcelonai mobilkongresszust is veszélyezteti

2020. február 10., hétfő 11:33

Több nagy cég után a Sony és az Amazon is bejelentette, hogy nem vesz részt a február végén tartott  barcelonai  Mobil Világkongresszuson (MWC). Korábban már az NVIDIA, az Ericsson és az LG is hasonlóképpen nyilatkozott, a Samsung is úgy döntött, hogy a szokásosnál kevesebb felsővezető megy az eseményre, és több kínai mobilgyártó is jelezte, hogy hatással van a koronavírus a termelésükre. 

A szervezők minden résztvevőt arról biztosítottak, hogy megtartják a kiállítást, és a GSMA a közleményében azt írja, hogy a 2800 kiállító többsége jelen lesz, annak ellenére, hogy "néhány kiállító úgy döntött, hogy idén nem vesz részt az eseményen, mások pedig még hezitálnak a következő lépéseken". A közlemény szerint általában 5-6 ezer résztvevő szokott érkezni Kínából. 

Bejelentették, hogy szigorítják a beléptetést az eseményre, a vírus által leginkább érintett Hupej tartományból nem fogadnak látogatókat, akik pedig Kínából érkeznek, vagy ott jártak a közelmúltban, azoknak igazolniuk kell, hogy több mint 14 napja hagyták el Kínát, és egészségesek. Az eseményen folyamatosan fertőtlenítik a mosdókat, kilincseket és az étkezőt, mérik az emberek testhőjét, és megnövelik az egészségügyi személyzet számát is. 

Rovatok