Index Vakbarát Hírportál

Jeff Bezos 3100 milliárd forintos alappal küzd a klímaváltozás ellen

2020. február 17., hétfő 21:11

A klímaváltozás elleni küzdelem támogatására hozott létre 10 milliárd dolláros, mostani árfolyamon 3100 milliárd forintos alapot Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere, aki Instagramon jelentette be a Bezos Earth Fund alapítását.

Bezos szerint a pénzből már nyáron elkezdi támogatni a klímaváltozás ellen harcoló tudósokat, aktivistákat és civilszervezeteket, az egyetlen válogatási szempontja az, hogy a támogatandó személy vagy szervezet a természet megóvását és fenntartását elősegítő megoldást prezentáljon, írja a Variety.

A klímaváltozás a legnagyobb fenyegetés a bolygónk számára. Azon szeretnék dolgozni társaimmal, hogy a klímaváltozás pusztító hatásai ellen irányuló, már ismert megoldásokat felerősítsük, és minél több új megoldást találjunk

– írta Bezos, hozzátéve, hogy hiszi, az emberiség képes megmenteni a földet, de ehhez közös erőfeszítés kell a legnagyobbtól a kisebb cégekig, a kormányokon át a globális szervezetektől az egyénekig.

Az Amazon 2019 szeptemberében hathatós klímaügyi vállalásokat tett a cég és annak dolgozói nevében, azt a célt kitűzve, hogy az óriáscég 2040-re karbonsemleges legyen. Az akkori vállalás szerint az Amazon 100 ezer elektromos kisteherautót rendel 2024-ig a kiszállítórészlegébe.

Bezos a múlt héten még azzal került a hírekbe, hogy rekordáron vett házat, majd a mostani alap értékének mintegy harmadát vette fel cégéből, az Amazonból.

Rovatok