Index Vakbarát Hírportál

Jövő héten többet megtudunk az új Xboxról

2020. március 11., szerda 10:27

Jövő héten rengeteg új részlet kiderül a Microsoft Xbox Series X konzolról és az xcloud szolgáltatásról, az élő közvetítésben ugyanis elmondanak mindent, ami a San Francisco-i helyszínen tervezett, ám a koronavírus-járvány miatt nyár végére halasztott Game Developers Conference rendezvény színpadán elhangzott volna.

A Game Stack Live nevű közvetítés március 17-én és 18-án lesz látható, magyar idő szerint mindkét napon este hatos kezdettel, de a legfontosabb információk 18-án este 19:40 körül várhatók.

Az Xbox Series X hardveréről már beszélt a Microsoft, példul tudható, hogy az új generációs konzol négyszer lesz erősebb az Xbox One-nál. A konferenciához kapcsolódó beszédekben szó lesz a Gears 5-ről, a Microsoft független fejlesztői programjáról és a raytracing grafikus megoldásokról is.

Lefújt E3?

Eközben arról is érkeztek hírek, hogy idén elmaradhat a gamerek legnagyobb éves eseménye, a Los Angelesben 1996 óta megrendezett Electronic Entertainment Expo. Ezt még nem erősítette meg a kiállítást szervező Entertainment Software Association (ESA), de egy amerikai tech lap, az Ars Technica arról értesült, hogy szervezők körében már szó van a három napos show lefújásáról.

Eddig arról volt szó, hogy törekszenek az E3 2020 biztonságos lebonyolítására, a koronavírus-járvány ellenére is. Pár fontos résztvevő azonban már februárban lemondta a részvételét, és az a helyzet, hogy az E3 iránti érdeklődés a koronavírus nélkül is megcsappant az utóbbi időben, és a legnagyobb játékipari szereplők inkább saját rendezvényeket tartanak.   

(Polygon, Ars Technica)

Rovatok