Index Vakbarát Hírportál

Nyolc tipp, hogy megőrizze az ép eszét víruspánik idején

2020. március 18., szerda 16:33

Nem mindenki visel jól a koronavírus miatti bezártságot, esetleg szorongást. Sok szakember megszólal a témában, és mi is összegyűjtöttük, hogy például lehet-e kirándulni. Kristin Meekhof terapeuta hírlevélben és a Mediumon osztott meg nyolc dolgot, amit azért tehetünk, hogy ne roskadjunk össze a helyzet súlya alatt.

Meekhof szerint az is fontos, hogy felismerjük, ha legyőzött minket a koronaszorongás. Nem szégyen segítséget kérni, hívjuk fel egy terapeutát, szakembert. Többen is tartanak online konzultációt, úgyhogy nem kell magunkra maradnunk a vészterhes időkben. Ez persze nem csak a veszélyhelyzetre vonatkozik, de talán most még fontosabb kihangsúlyozni.

(Borítókép: Kozma Kata jógaoktató a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében online jógaórát tart budapesti lakásában 2020. március 17-én. / Fotó: MTI/Mónus Márton)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok