Index Vakbarát Hírportál

Újabb 5G-tornyokat rongáltak meg a járvány legfárasztóbb konteója miatt

2020. április 14., kedd 23:29

Csak a húsvéti hosszúhétvége alatt 20 újabb 5G-tornyot rongáltak meg a koronavírus-járvány körüli hisztéria hevében Angliában, Walesben és Skóciában, írja a Sky News.

Kedden aztán újabb hasonló eseteket jeleztek: a Leedshez közeli Huddersfieldben hat tűzoltóautóval kellett eloltani az egyik lángokban álló tornyot, a London melletti Dagenham településen pedig három embert tartóztattak le egy felgyújtott torony miatt.

Korábban az Index is beszámolt róla, hogy Angliában elkezdték az épülő 5G-s mobilhálózatok tornyait megrongálni, továbbá a karbantartókat megtámadni olyan emberek, akiknek meggyőződésük, hogy az 5G aktiválja a vírust és tüzeli a járvány terjedését.

A koronavírus és az 5G kapcsolatáról szóló összeesküvés-elmélet olyan gyorsan terjed az Egyesült Királyságban, hogy nemrég még a napi miniszteri koronavírus-tájékoztatón is szóba került, ahol a miniszterelnöki kabinetet vezető miniszter, Michael Gove "veszélyes nonszensznek" nevezte azt.

A válsághelyzetekben felerősödő konteókról a napokban Krekó Péter szociálpszichológus és politikai elemző beszélt az Index TNT podcastjében, aki hosszú ideje kutatja az összeesküvés-elméletek működési mechanizmusait, valamint a jelenség pszichológiai hátterét.

Rovatok