Index Vakbarát Hírportál

Több tízezren vettek részt a virtuális vuhani maratonon

2020. április 16., csütörtök 13:15

Az eredetileg a múlt hétvégére tervezett vuhani maratonfutást a szervezők elhalasztották a koronavírus-járvány miatt, azonban több ezer futó virtuálisan így is egyszerre teljesítette a távot, írja a South China Morning Post.

A közös futásban legalább hetvenezren vettek részt április 12-én egy általuk választott helyszínen, ahol be tudták tartani az egymástól való biztonságos távolságot. Voltak, akik a szabadban, mások pedig zárt helyen futottak, a távolságot és az időt pedig bármilyen edzésalkalmazással rögzíthették.

A Keep fitness nevű applikáción legalább 40 ezren szereztek virtuális érmet a fél- vagy teljes maraton teljesítéséért, míg sokan a kínai Twitterként is ismert Weibo mikroblogon osztották meg eredményeiket.

A világ egyik legnagyobb sporteseményét, az Ironman Triatlont a kínai Wanda-csoport szervezi, amely a járvány miatt virtuális versenysorozatot indít el. A profi és amatőr résztvevők otthon futnak, úsznak és kerékpároznak, és az idejüket a hordozható eszközeik segítségével tudják szinkronizálni a verseny oldalán.

A koronavírus-járvány kitörésének helyét, Vuhant január 23-án zárták le a hatóságok. A korlátozásokat április 8-án oldották fel, így az ott élők már újra el tudják hagyni a várost.

(Borítókép: Futó a vuhani félmaratonon 2017. november 17-én. Fotós: Wang HE/Getty Images)

Rovatok