Index Vakbarát Hírportál

A Tesla energiaszolgáltató lenne Nagy-Britanniában

2020. május 4., hétfő 11:03

Engedélykérelmet adott be a Tesla, hogy energiaszolgáltató lehessen Nagy-Britanniában. A Telegraph arról ír, hogy a lítiumionos Powerpack technológia lehet az, amit a Tesla Angliába akar vinni, hasonlóan az Ausztráliába telepített 100 megawattos Hornsdale Powerpackhez. És az is elképzelhető, hogy itt vezetné be a vállalat az Autobidder platformot, ami könnyebbé teszi a megújuló energiaforrások használatát. 

A Tesla egyelőre nem erősítette meg az értesülést, de észszerű lenne a döntése, ugyanis Nagy-Britannia az energiafelhasználása 40 százalékát megújuló energiaforrásokból, javarészt nap- és szélenergiából állítja elő. A Tesla technológiája segíthetne kiegyenlíteni azokat a különbségeket, amiket az időjárás változása okoz. Az Autobidder pedig gépi tanulást és felhőszolgáltatást használ, hogy optimalizálja az energiaellátási eszközöket. Nemrég pedig a cég azt sürgette Angliában, hogy olcsóbb tarifát harcoljon ki a szolgáltatóknál azoknak a Tesla-tulajdonosoknak, akik egyben Tesla Powerwall- vagy napelem-tulajdonosak is. 

Néhány napja Elon Musk 14 milliárd dollár veszteséget okozott a Teslának, miután azt írta, hogy túl magas a részvények árfolyama. Musk azt mondta, nem viccnek szánta ezt a kijelentését.

Rovatok