Index Vakbarát Hírportál

Magyarok válaszát is várja a járvány mentális hatásait vizsgáló kutatás

2020. május 4., hétfő 14:34

Több mint 35 ország 200 kutatója és több nemzeti és nemzetközi szervezet irányítása mellett zajlik az a kutatás, ami többek között arra kíváncsi, hogy a gazdasági, társadalmi és személyes életet is befolyásoló világjárvány és karantén hogyan hat az egyének mentális egészségére

A terv az, hogy legalább százezren kitöltsék világszerte a kérdőívet, a legjobb pedig az lenne, ha Magyarországról elég válasz érkezne ahhoz, hogy az eredményeket külön is közöljék.

A kutatás három szakaszból áll: a járvány alatti időszakban, utána 3 hónappal, majd egy évvel később is kérdéseket tesznek fel a résztvevőknek. Most az első szakasz a járvány alatti időszakra fókuszál, ezzel kapcsolatban várják a név nélküli válaszokat. 

A kérdések magyarul is elérhetőek, és nagyjából 30-40 percet vesz igénybe az innen elérhető kérdőív kitöltése. Christoph Correll (USA és Németország) és Marco Solmi (Olaszország) vezetik a vizsgálatot, a hazai vizsgálat előkészítésében Bitter István, Czobor Pál és Unoka Zsolt, a Semmelweis Egyetem munkatársai  vesznek részt.

Ha belelendült a tesztek töltögetésébe, akkor ne feledje:

Rovatok