Index Vakbarát Hírportál

A Huawei helyére pályázik Európában az Oppo

2020. május 18., hétfő 09:21

Együttműködést írt alá az Oppo és a Vodafone, ami szerint a kínai gyártó készülékei elérhetők lesznek Európában a szolgáltatónál. A híradások egyelőre Nagy-Britanniát, Németországot, Hollandiát, Spanyolországot, Olaszországot, Portugáliát, Romániát és Törökországot emelik ki. A Vodafone Magyarország egyelőre nem tervezi, hogy bekerül a hazai kínálatba az Oppo. 

Az Oppo azt a piaci rést szeretné betölteni, amit a Huaweit érintő kereskedelmi tiltás okoz. A Huawei a tiltás miatt Google-szolgáltatások nélkül tud csak új készülékeket piacra dobni, és bár folyamatosan fejlesztik a saját alkalmazásboltjukat, az Oppo mégis azokra fókuszálna, akik nem szeretnének vagy egészen egyszerűen – például a munkájukhoz használt alkalmazások miatt – nem tudnak áttérni a Google-mentes életre. 

A szolgáltatónál az Oppo 5G-s készülékei mellett a jó árú középkategóriás telefonjai is elérhetőek lesznek. Az Oppo – testvérmárkájával, a Vivóval – a mobilpiac második legnagyobb kínai szereplője  a Huawei után, a Canalys elemzése szerint Európában 2 százalék körüli piaci részesedéssel bír.

Itthon egyébként a szintén kínai Xiaomi és OnePlus készülékei is bekerültek a szolgáltatóhoz. 

Rovatok