Index Vakbarát Hírportál

A Facebook beszáll a Fortnite–Apple harcba

2020. december 17., csütörtök 10:43 | aznap frissítve

Zokon vették, hogy nem kaphatnak felhasználói adatokat az iPhone-okról, így beszállnak az Apple piaci erőfölényéről szóló perbe.

Tovább bonyolódhat a két technológiai óriáscég, az Apple és a Facebook nemrég feszültté vált viszonya, miután utóbbi jelezte, hogy bekapcsolódna egy Apple ellen folyó perbe. 

A szóban forgó per az elmúlt évek egyik legnépszerűbb online játékát a Fortine-ot fejlesztő Epic Games és az Apple között indult, miután idén nyáron a játékot hatalmas botrány közepette eltávolították a cupertínóiak alkalmazás áruházából. A konfliktus oka az volt, hogy a jelentős bevételeket hajtó Fortnite megkerülte az Apple Store 30 százalékos sápot szedő fizetési rendszerét.

Fontos számunka, hogy a bíróság megértse milyen mélységű hatásai vannak az Apple igazságtalan üzleti módszereinek

– fogalmazott a sajtónak Steve Satterfield a Facebook személyes adatok védelméért felelős igazgatója.

Az Epic Games nem kommentálta a bejelentést. A Facebook nemcsak tanúskodni fog az Epic mellett, de ezzel egy időben kampányt indított az amerikai sajtóban, amelyben egész oldalas hirdetésekben támadja az Apple-t, mert megtartja magának az eszközein keletkező felhasználói adatokat és ezzel meghiúsítja, hogy a közösségi médiacégek reklámbevételekre tegyenek szert. 

A újabb és újabb versenyjogi eljárások nyomán úgy tűnik, hogy a techóriásoknál nagyon fokozódik a nemzetközi helyzet.

Rovatok