Index Vakbarát Hírportál

Közel 8 millió maszkot értékesített egy év alatt a webáruház

2021. március 17., szerda 10:56

Tavaly novemberben fogyott a legtöbb szájmaszk az Emag online áruházban, de a harmadik hullám nyomán bevezetett maszkviselési kötelezettség hatására március végére megdőlhetnek a korábbi eladási csúcsok az eddigi trendek alapján - közölte a cég szerdán. 

2020 márciusa, a koronavírus-járvány első hullámának kezdete óta közel 8 millió darab maszkot adtak el az Emag webáruházban.

Az FFP2-es és az egyszer használatos szájmaszkokból egyaránt az ötven darabos kiszerelés a legnépszerűbb, de az eladások jelentős részét az ennél kisebb kiszerelésben elérhető, mosható textilmaszkok teszik ki.

Márciusban megdőlhet az eddigi rekord

A második hullám beköszönte és fekete pénteki akciók együttes hatására havi szinten eddig 2020. novemberében vásárolták a legtöbb maszkot az eMAG-nál: ez közel 80 ezer eladott csomagot, közel 1,3 millió darab maszkot jelent. 

Ugyanakkor az egyetlen napon beérkező szájmaszk-rendelések 2021. március 5-én született új rekord közel 31 ezer darabos értékesítéssel.

A fertőtlenítőszerek is jobban fogynak

Érthető okokból tisztító és fertőtlenítőszerekből összességében másfélszer többet rendeltek az elmúlt egy évben az eMAG vásárlói, mint a járvány előtti időszakban. A legnagyobb darabszámban a felülettisztító kendők fogytak, egy év alatt több mint 1,3 millió csomagot rendeltek ezekből, míg kézfertőtlenítő kendőből lényegesen kevesebb, mintegy 30 ezer csomag fogyott ugyanebben az időszakban. A folyékony szappanok eladásai nagyjából megduplázódtak a járványhelyzet óta, ami több mint 14 ezer darabos eladást jelent éves szinten.

Rovatok