Index Vakbarát Hírportál

Ezt az iOS-frissítést érdemes mihamarabb letölteni

2021. március 27., szombat 15:19

Sürgős javítást adott ki eszközeihez az Apple. A péntek éjszaka kiadott iOS 14.4.2, iPadOS 14.4.2 és watchOS 7.3.3 frissítés egy olyan biztonsági hibát javít, amelyet a Google kártevőelemző csapata fedezett fel. Ez az Apple WebKit böngészőjét érinti, és egy úgynevezett univerzális keresztscriptelést tett lehetővé, amellyel egy nyitott oldal egy másik oldal adatait megszerezheti.

A frissítés letöltése mindenképpen sürgős az Apple eszközöket használóknak, a cég szerint ugyanis a hibán keresztül jelenleg is aktívan támadnak kiberbűnözők. A hiba az iPhone 6-ost és a későbbi telefonokat, az iPad ötödik generációját és azt azt követő tableteket, az iPad mini 4-es és későbbi modelleket, illetve az iPod touchot (a hetedik generációt) érinti, de mutatja a helyzet súlyosságát, hogy a korábbi eszközökhöz is kiadtak javítást.

A frissítést a Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés menüben lehet elindítani. A nem frissített telefon nem közveszélyes, viszont érdemes a böngésző használatától tartózkodni a javítás telepítéséig.

(Ars Technica, The Verge, Zdnet)

Rovatok