Index Vakbarát Hírportál

Internet az űrből: a SpaceX fellőtte a Starlinket

2021. április 29., csütörtök 06:29 | aznap frissítve

A SpaceX fellőtte a Starlink nevű műhold-konstellációjának további részeit, ami abban nyújt majd segítséget, hogy az egész világon gyors, széles sávú internetlefedettséget biztosítsanak − írja a Space.

A konstellációt Floridából indították közép-európai idő szerint csütörtök reggel 5 óra 44 perckor. A kilövést a SpaceX YouTube-csatornája élőben közvetítette.

A vállalat már évek óta lövi fel rendszeresen a a Starlink nevű konstelláció darabjait, alkalmanként 50-60  darabot. A mostani kilövés 60 darabot tartalmazott, már csak 180 darab hiányzik, hogy teljesítsék a terveket. A Starlink konstelláció nemrég érte el Európában a béta fázist.

Utoljára hat napja indítottak rakétát a floridai Kennedy Űrközpontból, fedélzetén négy űrhajóssal. A négyfős legénység három országból érkezett. Shane Kimbrough és Megan McArthur az amerikai űrügynökség űrhajósai, Akihiko Hoside a japán űrügynökség jóvoltából repülhetett, míg Thomas Pesquet az Európai Űrügynökséget képviseli. A csapat a tervek szerint féléves tudományos küldetést hajt végre a Nemzetközi Űrállomáson.

Rovatok