Index Vakbarát Hírportál

Június elsején lehull a lepel az ufóészlelésekről

2021. május 26., szerda 21:48

Még Donald Trump kormánya döntött úgy, hogy megnyitnak egyes, eddig ismeretlen archívumokat. A rajongók nagy leleplezésekre készülnek, a szakértők szkeptikusak.

Nemsokára lejár az a 180 napos határidő, amit még Donald Trump elnök adott az Egyesült Államok hivatalainak, hogy nyilvánosságra hozzák az azonosítatlan repülő tárgyakról, azaz ufókról szóló hivatalos jelentéseket. Június elsején megnyílnak az archívumok, és a titkosítatlan aktákat úgy kötelesek az érintettek hozzáférhetővé tenni, hogy azokba bárki betekintést nyerhessen. A rajongók egyértelműen azt remélik, hogy a beszámolók alapján igazolódnak a feltevéseik a földönkívüliek létezéséről. Az ugyanakkor nem tűnik túl valószínűnek, hogy a közvélemény elé tárt dokumentumok, jelentések bármilyen egyértelmű konklúzióval szolgálhatnak az észlelt tárgyak vagy jelenségek legtöbbjének eredetéről. 

Egy korábbi hírszerzési vezető nyilatkozatával igyekszik előre lehűteni a várakozásokat. Szavai szerint a hivatalos anyagok jellemzően olyan eseteket fognak tartalmazni, amelyekre nincs egyértelmű magyarázat. Az egyesített hírszerzés, a Nemzeti Hírszerzési Igazgatóság volt vezetője, John Ratcliffe az alábbiakat mondta a Fox News riportének, Maria Bartiromónak.

Számos olyan eset előfordult, amelyek során nincs egyértelmű magyarázatunk azokra a dolgokra, amiket láttunk. Bár amikor az információt feloldják a titkosítás alól, ennél valamivel pontosabban is tudok majd fogalmazni. Általában egyszerre több(fajta) szenzoron is feltűntek ezek az izék… Sokkal több olyan felvételünk van, mint ami már nyilvánosságra került. 

Ratcliffe azt is hozzátette, hogy a júniusban nyilvánosságra hozandó jelentések több információval fognak szolgálni. 

A világ minden táján voltak hasonló észlelések. És amikor azt mondom, hogy észlelések, akkor nem csak pilóták beszámolóiról beszélek, vagy műholdak felvételeiről. Ahogy már említettem, komplex szenzorok is rögzítették őket. 

A volt igazgató azt is hozzátette, hogy a még kiadatlan felvételeken számtalan olyan esemény látható, amelyeket jelenlegi tudásunkkal nehezen vagy nem tudunk megmagyarázni. Ilyenek a váratlan, gyors sebesség- és irányváltások, valamint a hanghatár hangrobbanás nélküli átlépése. 

Rovatok