Index Vakbarát Hírportál

Ezért fogadott Melinda Gates magánnyomozót

2021. június 9., szerda 11:52

A különc milliárdos, úgy tűnik, egyre kevésbé az, aminek látszott.

Kiszabadult a szellem a palackból! Talán ezzel írható le legjobban a Bill és Melinda Gates válásával kapcsolatos helyzet. Mióta a milliárdos és felesége 27 év, külső szemlélők számára felhőtlennek tűnő házasság után bejelentette, hogy válnak, egymást érik az újabb és újabb botrányok. Az egykoron kissé különc, a látszatra egyáltalán nem adó, de a világot megváltani akaró techguru képe kezd szertefoszlani. Talán ezek ellensúlyozására tartott a napokban sajtótájékoztatót Bill Gates, hogy bejelentse, milliárdos barátjával, a zseniális befektető és Gateshez hasonlóan nagy adakozó Warren Buffett-tel együtt épít új típusú, az eddigieknél biztonságosabb atomerőművet

A napokban derült ki, hogy Gates válófélben levő felesége magánnyomozót fogadott fel férje titkainak kiderítésére, miután megtudta, hogy férje a pedofilhálózatot üzemeltető Jeffrey Epsteinnel is kapcsolatban áll. A Microsofton belül ekkor már nyílt titok volt, hogy Bill Gates zaklatja női munkatársait, akár e-mailben, akár céges utak alkalmával. Ezek az ügyek azonban eddig nem kerültek a sajtó vagy a nagyobb nyilvánosság elé, mivel Gates szinte mindenkivel titoktartási szerződést íratott alá. Gatest az ilyen szerződések nagy mestereként emlegették a cégen belül. Több alkalmazott arról is beszámolt, hogy Gates rendszeresen a mindenki számára jól ismert autójával érkezett dolgozni reggel, jól látható helyen leparkolt, majd nem sokkal később biztonsági őrei egy másik autót, jellemzően egy aranyszínű Porschét hoztak elő számára. Gates a Porschéval távozott néhány órára, majd a munkaidő végén saját autójába ülve ment ismét haza.

Nyilvánvalóan nőügyek voltak a háttérben

– nyilatkozta egy volt Microsoft-alkalmazott a Vanity Fairnek. A forrás azt is megjegyezte, hogy Gates naptárában feltűnően sok, munkahelyen kívüli megbeszélés és találkozó szerepelt. Az érintett a FOX Newsnak nyilatkozva csalódottságának adott hangot, és szűkszavúan csak annyit mondott, szerinte az utóbbi időkben sok téves információ látott napvilágot magánéletével kapcsolatban. 

(Borítókép: Bill és Melinda Gates 2010. január 29-én Svájcban. Fotó: Chris Ratcliffe / Bloomberg / Getty Images)

Rovatok