Index Vakbarát Hírportál

A Fidzsi-szigetekre költözött a koronavírus elől Google egyik alapítója

2021. július 28., szerda 12:06

A visszahúzódó életet élő Larry Page, a Google egyik társalapítója a koronavírus okozta világjárvány legnagyobb részét a Csendes-óceán déli felén található Fidzsi-szigetek két kis szigetén töltötte, tölti.

A helyi kormányzat ugyan tiltja a beutazást a külföldi turisták számára, de kivételt tesz a dollármilliomosok és milliárdosok esetén a ”Kék vonal” névre keresztelt szabállyal. A szabályzat szerint a magánjachtok kiköthetnek, a magángépek pedig leszállhatnak, de az utasoknak és a személyzetnek a kihajózás kezdőnapjánál 72 órával nem régebbi negatív PCR tesztet kell bemutatniuk, és opcionálisan vállalniuk kell a kikötőben a karanténkötelezettséget. A gazdag turisták beutazását összesen két kikötő és három szervezet koordinálja a helyi hatóságokkal együttműködve.

A Business Insidernek egy helyi állította, hogy az elmúlt évben többször látta Larry Page-et és feleségét a Tavarua szigeten, ahogy hordszárnyas szörfdeszkákkal sportolnak. A hordszárnyas elektromos deszkák nagyon mennek a tech-milliárdosok között, Mark Zuckerberg például egy ilyen, 12 ezer dollár értékű deszkán lovagolva ünnepelte július 4-ét.

De a hordszárnyas elektromos deszka nem a legérdekesebb, amit Page vásárolhatott magának.

Az Insider azt állítja helyi forrásokra hivatkozva, hogy a Google társalapítója meg is vette magának az egyik kisebb Fidzsi-szigetet.

Ezt azonban nem erősítették meg, nem is cáfolták.

A 117 milliárd dolláros vagyonnal jelenleg a világ hatodik leggazdagabbjának számító Page tavaly nyáron érkezhetett az óceániai paradicsomba, ahonnan egyszer tért vissza az Egyesült Államokba. A szigetvilágra nem nomád módon költözött, az Insider két különböző forrás alapján azt írja, harminc fős kiszolgáló személyzet és stáb érkezett velük.

Page jelenlétét a szigeteken egy, a magángépéről készített fotó is megerősíti. Ezzel a Fiji News helyi hírszolgáltató szerint Page ajándék orvosi szállítmány hozatott az országba a növekvő koronavírusos esetszámokra reagálva.

Szergej Brin és Larry Page 2019-ben léptek le a Google-t is tulajdonló Alphabet éléről, de továbbra is különleges szavazati joggal rendelkező tagok maradtak az igazgatói tanácsban. A világ legbefolyásosabb cégeinek egyikét irányító üzletemberekként azonban egyiküknek sem kellett egyelőre olyan komoly kongresszusi vizsgálatokon átesniük, mint Zuckerbergnek, Bezosnak, vagy Tim Cooknak. Egy tanácsadói cég szakértője szerint ezzel együtt nem éppen ideális lépés Page-é, hogy bármilyen hivatalos bejelentés nélkül eltűnik a világ szeme elől.

Rovatok