Index Vakbarát Hírportál

Megvan a dátum, mikor jelenik meg a Windows 11

2021. szeptember 3., péntek 08:58

Saját blogján osztotta meg a Microsoft, mikortól teszi elérhetővé a Windows 11 frissítését azoknak, akiknek a gépe elbírja az új operációs rendszer hardveres követelményeit. A start dátuma október 5-e, ekkortól válik szakaszosan elérhetővé az új oprendszer.

Fontos információ, hogy szakaszosan, tehát nem kapja meg minden Windows 10-felhasználó egyszerre a Windows 11-re való frissítés lehetőségét még akkor sem, ha az általuk használt számítógép megfelel a szigorúnak mondható rendszerkövetelményeknek. A Windows Update vagy a Microsoft Health Check segítségével ellenőrizhető, hogy a 10-es rendszert futtató gépünk hardveresen kellően erős-e, hogy elbírja majd az új rendszert.

A Windows 11 (úgy tűnik, végleges) hardverigénye a következő:

A Microsoft szerint a szigorú rendszerkövetelményeknek köszönhetően a Windows 11 jóval biztonságosabb rendszer lehet, mint elődei.

Fontos információ az is, hogy több új funkció nem lesz elérhető az október 5-én induló frissítéssel. Az androidos alkalmazások Windows-környezetben történő natív futtatása például csak később, minimum egy hónap múlva lesz elérhető. A megújuló Microsoft-alkalmazásboltból is kimarad az Amazon App Store, melyből később letölthetők lesznek az androidos programok a PC-re. A redmondi cég tervei szerint 2022 közepére ér véget a Windows 11 frissítési ciklusa, addigra minden bejelentett új opció elérhetővé válik.

Azoknak sem kell aggódniuk, akiknek nincs kellően erős számítógépük a frissítés telepítéséhez. A Microsoft 2025. október közepéig támogatja még biztonsági frissítésekkel a Windows 10-es rendszert.

(Borítókép: Shutterstock)

Rovatok