Index Vakbarát Hírportál

Áder János: Elindult a hatodik kihalási hullám

2021. október 14., csütörtök 16:54

Elengedhetetlen, hogy megváltozzon az emberiség közgazdasági szemlélete Áder János szerint. A köztársasági elnök úgy látja: a „felelőtlen magatartás” miatt indult el a hatodik kihalási hullám.

Az államfő a Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesületének hatodik éves konferenciáján közölte: a Föld népessége a következő harminc évben annyival nő, mint az emberi faj megjelenésétől egészen a 20. század elejéig.

Áder János szerint ha folytatódik az elmúlt évek tendenciája, a vízfogyasztás kétszer, az energiafogyasztás pedig háromszor gyorsabban nő majd a népességnövekedéshez képest. 

Az elmúlt 60 évben olyan mértékűre növeltük a szén-dioxid-koncentrációt a légkörben, amilyenre az emberi faj megjelenése óta nem volt példa. Évente egy olaszországnyi területű erdőt irtunk ki. Felelőtlen magatartásunk következtében elindult a hatodik kihalási hullám

– hívta fel a figyelmet a jelenségre a köztarsági elnök az MTI beszámolója szerint.

Áder János korábban arról beszélt, hogy az ENSZ becslése szerint 2050-re több műanyaszemét lehet a vizekben, mint hal. Az államfő szerint éppen emiatt a tengeri halászatot is vissza kellene fogni.

Rovatok