Index Vakbarát Hírportál

Letiltja a blokkláncot és NFT-ket a Steam

2021. október 17., vasárnap 15:07

A játékbolt nem kér a kriptopénzes játékokból.

A Valve játékfejlesztő és kiadó megváltoztatta online boltja, a Steam szabályzatát, így a jövőben nem kerülhetnek fel „a kriptopénzek vagy NFT-k cseréjét lehetővé tevő blokklánc technikákat tartalmazó alkalmazások”.

Az egyik érintett játék, az Age of Rust fejlesztői közölték, hogy nagyon sajnálják a lépést, mert jó kapcsolatban voltak a Steammel, ugyanakkor leszögezték, hogy „az NFT-ké és a blokkláncot tartalmazó játékoké a jövő”.

A játékfejlesztők számára NFT megoldásokat fejlesztő és saját kriptopénzzel rendelkező Enjin közölte, hogy csalódott a Valve döntése miatt, amit szűk látókörűnek nevezett.

A Steam lépésére a fizetési rendszerek miatt már korszakos konfliktusba keveredő Epic Games is reagált, és közölték, hogy várják a Steamtől eltanácsolt játékokat. Vezérigazgatójuk, Tim Sweeneey a Twitteren közölte, hogy az Epic „nyitott minden újításra a technika és pénzügy területén”.

A cégnek annyi kikötése volt csupán, hogy a pénzügyi szabályokat be kell tartaniuk, a kriptopénz használatának átláthatónak kell lennie, és hogy az Epic Games Store fizetési rendszerét ebben az esetben nem használhatják.

A Valve és a Steam nem nyilatkozott a szabályváltoztatásról.

(Games Radar, The Verge)

Rovatok