Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas felvásárlást engedélyezett az EU a Microsoftnak

2021. december 22., szerda 13:39

Az Európai Unió versenyhatósága engedélyezte azt a 16 milliárd dolláros ügyletet, amelynek a keretében a Microsoft felvásárolja az ugyancsak amerikai Nuance Communications Inc. hangfelismerő céget, írja az Európai Bizottság közleményére hivatkozva az MTI. Az európai szabályozó hatóság minden kötöttség nélkül hagyta jóvá az üzletet.

Az Európai Bizottság közleménye szerint a Microsoft és a Nuance közötti megállapodás nem csökkenti a versenyt és nem vet fel aggályokat, mivel a két cég között csekély átfedés van, így nincs piactorzító hatása a felvásárlásnak. A Microsoft áprilisban jelentette be a Nuance megvásárlását, az ügylet összege az utóbbi adósságát is figyelembe véve 19,7 milliárd dollár. 

Ez lesz a Microsoft második legnagyobb értékű tranzakciója a LinkedIn 2016-os felvásárlása óta.

A LinkedIn közösségi hálózatra 26,2 milliárd dollárt költött a Windowst fejlesztő vállalat.

Az 1992-ben alapított Nuance a hangfelismerő technológia egyik úttörője, egyebek között az Apple Siri beszédfelismerő szoftvere mögött dolgozó motort is a cég fejlesztette. A Nuance technológiáját az amerikai kórházak 77 százaléka alkalmazza. A tranzakcióval a Microsoft tovább erősítheti helyzetét a vállalati megoldások piacán.

A felvásárlási tervet korábban már jóváhagyták az amerikai és az ausztrál trösztellenes hatóságok, és jelenleg az Egyesült Királyság szabályozói vizsgálják a tervezett ügyletet.

Rovatok