Index Vakbarát Hírportál

Korea megregulázza az Apple-t

2022. január 11., kedd 13:32

Dél-Korea törvénymódosítással kötelezte az Apple-t és a Google-t, hogy engedélyezzék a harmadik féltől származó fizetési módokat az alkalmazásboltjaikban elérhető appokban, írja az Engadget. A lap azt írja, az Apple már be is nyújtotta terveit a Koreai Kommunikációs Bizottsághoz (KCC) arról, miként tervezik a változás bevezetését.

Pontos részleteket egyelőre nem tudni, csupán annyit, hogy az Apple is engedni fog a vásárlások után járó 30 százalékos jutalékából az alternatív fizetési módok esetén. A Koreában „anti-Google törvény” néven emlegetett változtatásra reagálva a Google korábban már jelezte, 4 százalékot engednek el a hozzájuk befolyó pénzből azon tranzakciók esetén, melyek nem a Google által fejlesztett rendszert használják.

Az Apple szóvivője annyival kommentálta a hírt, hogy a KCC-vel együttműködésben fogják új szabályzatukat megtervezni és bevezetni, de munkájuk célja továbbra is az, hogy az App Store biztonságos és megbízható működését fenntartsák felhasználóiknak.

A Google és az Apple felületein végzett virtuális vásárlások utáni jutalékokról a botrányt a Fortnite-ot fejlesztő Epic Games és az Apple pere robbantotta be, miután az Epic jogi útra terelte a 30 százalékos jutalék ügyét.

(Borítókép:   Jean Chung / Bloomberg / Getty Images)

 

Rovatok