Index Vakbarát Hírportál

Jönnek a környezetbarát fogkefék

2022. január 12., szerda 17:15

Újrahasznosított alumíniumváz és 100 százalékban újrahasznosítható, cserélhető műanyagfej – a Skoonex startup által tervezett környezetbarát fogkefe hamarosan feltűnhet egy magyar drogérialánc polcain is.

A Skoonex startup újrahasznosított anyagokból készült, két elemből álló, környezetbarát fogkeféje nyerte el a Rossmann Magyarország szándéknyilatkozatát a zöld startupoknak szóló, Startup Plastic Surgery program versenyén. A drogériahálózat vállalást tett arra, hogy amennyiben a termék egy bizonyos fázisba ér, belistázza polcaira.

A 2021-es év több szempontból is fontos a drogériahálózat számára fenntarthatóság terén. A Startup Plastic Surgery-vel való együttműködés mellett a vállalat felmérette karbonlábnyomát, melynek eredményeként 6500 MT Co2 értéket állapítottak meg.

Publikált adatok hiányában a drogériák piacán nehéz viszonyítani ezt a számot egyelőre, de összességében az mondható, hogy elektromos áram kibocsátásunk adja ennek jó részét. A tények ismeretével azonban nem állunk meg, azon dolgozunk, hogy szénlábnyomunk csökkentésére kitűzött céljainkat mielőbb elérjük

mondta el Flórián László, a Rossmann Magyarország ügyvezető igazgatója..

A cég közleménye szerint a vállalat számára fontos mind a munkavállalók, mind a vásárlók edukációja. Létrehoztak egy zöld könyvet, amely közérthetően magyarázza el a fenntarthatóságot, valamint az olyan, a drogérialánc üzleteiben kapható környezetbarát termékeket mutatja be, amelyek alternatívaként szolgálhatnak a mindennapokban.

A német drogérialánc tulajdonosa, Dirk Rossmann a klímavédelem egyik élharcosának számít, nemrég Magyarországon is megjelent ökothrillere, A polip kilencedik karja. Az üzletemberrel készített interjúnkatitt olvashatja el:

Rovatok