Index Vakbarát Hírportál

A Teslánál már dogecoinnal is lehet vásárolni

2022. január 17., hétfő 10:32

Autóért egyelőre nem, merchandise-termékért viszont fizethet a vásárló a viccpénznek induló kriptovalutával.

Elon Musk – nem meglepő módon – Twitterén jelentette be, hogy a Tesla merchandise-termékeit ezentúl a bitcoin szatírájaként létrehozott dogecoinnal is ki lehet majd fizetni az elektromosautó-gyártó online boltjában. A hír 14 százalékkal feldobta a vicces sárga kutyás kriptovaluta árfolyamát egy rövid időre, de később vissza is zuhant.

Hosszú távon a dogecoin négyezer százalékos növekedést mutat egyébként, részben a Musk általi promóciónak köszönhetően. Korábban a világ egyik leggazdagabb embere arról beszélt, hogy a Meme kutyáról elnevezett deviza az „emberek fizetőeszköze”, és a Tesla mellett a SpaceX is elfogadja majd. Musk beszélt már arról is, hogy bitcoinnal lehetne fizetni a Teslákért, ezt az ötletet azonban később elvetette a cég.

A dogecoinnal Tesla márkájú övcsatokat lehet venni 835 dogecoinért (nagyjából 44 ezer forintért), vagy S3XY feliratú bögrét 150-ért. De a gyerekeknek szánt elektromos Cyberquad is elérhető 12020 doge-ért, ami jelenleg valamivel több mint 641 ezer forint. A viccpénzből megvehető termékekre azonban várni kell, a bejelentés után ugyanis mind elkelt. A dogecoinnal fizetett vásárlások nem visszatéríthetők a Tesla weboldala szerint.

(Borítókép: Dogecoin. Fotó: Yuriko Nakao / Getty Images)

Rovatok