Index Vakbarát Hírportál

A Pfizer vezérigazgatója szerint a koronavírus még mindig sokkal veszélyesebb a majomhimlőnél

2022. május 31., kedd 13:10

A majomhimlő már 21 országban jelent meg Afrikán kívül, úgy tűnik, hogy jelentős járvány van kialakulóban, a Pfizer vezérigazgatója szerint azonban nagyon valószínűtlen, hogy világjárvánnyá fog válni.

A koronavírus újabb variációi, amelyek kikerülhetik a jelenlegi vakcinákat, jóval nagyobb veszélyt jelentenek, mint a majomhimlőjárvány kitörése − mondta el a Pfizer vezérigazgatója a Sky Newsnak. 

Először mi is megijedtünk, amikor láttuk az esetek számának növekedését, mert korábban ilyen nem történt, de most nem aggódom. Nagyon szorosan monitorozzuk a helyzetet. Úgy tűnik, hogy ez a vírus nem annyira fertőzőképes, így rendkívül valószínűtlen, hogy világjárvánnyá váljon. Ráadásul úgy tűnik, hogy már vannak olyan vakcinák, amelyek működhetnek. Nyugodtak maradunk, és figyeljük a helyzetet, de úgy gondolom, hogy jelenleg az igazi probléma még mindig a Covid

− mondta el Albert Bourla. 

Bourla azt is bejelentette, hogy a Pfizer egy új programot indít, amelynek célja, hogy a cég összes jelenlegi és jövőbeli szabadalmi oltalom alatt álló gyógyszerét önköltségi áron biztosítsa a világ 45 legalacsonyabb jövedelmű országának.

(Borítókép: Albert Bourla. Fotó:  Fabrice COFFRINI / AFP)

Rovatok