Index Vakbarát Hírportál

Még több emotikon közül lehet választani

2022. július 14., csütörtök 21:58

Egy fejét csóváló emotikon, egy pacsizó kézpár és egy afrofésű is megjelenik az okostelefonokon a következő egy évben, mivel közzétették az Emoji 15.0 lista tervezetét.

A szív három új árnyalatát – világoskék, rózsaszín és szürke –, néhány állatot, köztük egy szamarat és egy libát, zöldséget borsó és gyömbér formájában, valamint olyan kulturális tárgyakat, mint a rumbatök (maracas) és a fafuvola, adtak hozzá a már így is hatalmas választékhoz

Két új ikon is bevezetésre került: egy rózsaszín Khanda, amely a szikhizmust képviseli a többi nagy világvallás mellett, valamint egy kék wifilogó.

Az Unicode, a szövegmegjelenítési szabványokat kezelő iparági testület felelős az új emojidizájnok jóváhagyásáért, mielőtt az egyes okostelefon-gyártók eldöntenék, hogyan jelenítik meg azokat – írja a Guardian.

Mivel ez csak egy emojilista tervezet, minden egyes emoji változhat a 2022 szeptemberében történő végleges jóváhagyás előtt. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az elmúlt évek során a tervezetben szereplő emojijelöltek többsége végül bekerült a végleges listára

– mondta Keith Broni, az Emojipedia főszerkesztője.

A rózsaszín szív különösen kívánatos új emoji – tette hozzá Broni –, és az egyik legnépszerűbb emojikérés volt, amióta a vállalat 2016-ban elkezdte nyomon követni őket.

Eddig ez a legcsekélyebb frissítés

Ezt leszámítva azonban sovány a választék az emojirajongók számára, az Emoji 15.0 frissítéssel az eddigi legkisebb, mindössze 31 új szimbólum kerül bevezetésre.

Tavaly, az Emoji 14.0-ban több mint 100 új szimbólumot vezettek be. Először fordul elő, hogy egyetlen új „emberalak” emoji sincs az újdonságok között, csupán a fejrázós arc közelít ahhoz.

A lista tervezetét szeptemberben véglegesítik, és a készülékgyártók ekkor kezdhetik meg a saját implementációjukat. Az iOS esetében ez jellemzően minden év januárjában történik meg, míg az androidos készülékeknél ez gyártótól függően változik.

Rovatok