Index Vakbarát Hírportál

Elkaptak egy 17 éves hekkert, akit a GTA 6 kiszivárogtatásával vádolnak

2022. szeptember 27., kedd 09:26

Állítólag a GTA 6 kiszivárogtatásával vádolják.

A londoni rendőrség kiberbűnözés elleni egysége Oxfordshire-ben letartóztatott egy 17 éves fiút, akit azzal vádolnak, hogy köze van több nagy, nyilvánosságot érintő hekkertámadáshoz. 

A támadások egyik áldozata, az Uber magántaxis szolgáltatás úgy vélte, hogy a rendszerét ért kiterjedt támadást a Lapsus$ csoporthoz tartozó hekker követte el. Az elkövető ugyanaz a személy lehetett, aki a Rockstar Games játékfejlesztőt támadta, és videókat tett közzé a kiadás előtt álló Grand Theft Auto 6 játékról. A hekker ezt követően „teapotuberhacker” felhasználónéven dicsekedett el akcióival a játék rajongóinak egyik fórumán, a GTAForumson.

A múlt héten végrehajtott letartóztatás összefügg a londoni rendőrség idén márciusi akciójával, amelyben a Lapsus$ hekkercsoport hét tagját fogták el, akik 16 és 21 év közötti fiatalok voltak. A Lapsus$ a Microsoft, Nvidia és Samsung ellen hajtott végre kibertámadásokat. Akkor annyi szivárgott ki, hogy a „White” és „Breachbase” nevet használó 16 éves tiniket tekintik a csoport szellemi vezetőjének. A márciusban letartóztatott csoport tagjainak többségét azóta letét fejében szabadlábra helyezték.

(BBC, TechCrunch)

Rovatok