Index Vakbarát Hírportál

A koronavírus miatt késhetnek az új iPhone-ok

2022. november 7., hétfő 09:49

Hiába a nagy kereslet, jelentősen megnőhet a várakozási idő az új Apple-modellekre, miután a világ legnagyobb iPhone-gyára folyamatos nehézségekbe ütközik a koronavírus elleni korlátozások miatt.

Hosszabb várakozási idővel kell számolnia azoknak, akik a legújabb iPhone-t szeretnék megvásárolni, ugyanis a kínai járványügyi korlátozások miatt csökkentett kapacitással működik a világ legnagyobb iPhone összeszerelő gyára – írja a BBC. A hatóságok november 2-án zárták le egy hétre a koronavírus miatt a Foxconn Iphone-gyárnak otthont adó kerületet.

Ahogy a Covid–19 pandémia alatt, most is kiemelten kezeljük az ellátási láncban dolgozó munkavállalóink egészségét és biztonságát 

– olvasható az Apple közleményében. Hozzáteszik, hogy az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max modellek iránt továbbra is nagy a kereslet, azonban a korábbi tervektől eltérően sokkal hosszabb várakozási időre kell számítaniuk a vásárlóknak a telefonok kézhezvételéig.

A lap szerint a bejelentés valószínűleg csalódást fog okozni a befektetőknek, akik eddig abban reménykedtek, hogy Kína hamarosan feloldja a koronavírus elleni korlátozásokat. A zárlat megszüntetéséről szóló híresztelések hatására pénteken a kínai tőzsdék meredeken emelkedni kezdtek, de az ország vezetője, Hszi Csin-ping semmi jelét nem adta annak, hogy az intézkedések a közeljövőben enyhülnének.

A legfrissebb adatok szerint vasárnap 5643 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak Kínában, ami hat hónapja a legmagasabb napi adat, míg hétfőn 3686 új fertőzöttet és 22 halálos áldozatot jelentettek.

Menekülnek a dolgozók

Mint megírtuk, a világ legnagyobb iPhone-gyárában nemrégiben az is gondot okozott, hogy a dolgozók tömegesen menekültek a lezárt létesítményből. Az esettel kapcsolatban több felvétel is napvilágot látott, amelyen az látható, hogy a munkások a kerítésen átmászva próbálnak meg kimenekülni.

A Foxconn közölte, hogy Henan tartomány kormányával együttműködve a járvány felszámolásán és a termelés teljes kapacitással történő újraindításán dolgoznak. A Foxconn, hivatalos nevén Hon Hai Precision Industry, az iPhone-szállítások mintegy 70 százalékát adja világszerte.

(Borítókép: Zhang Peng/LightRocket/Getty Images)

Rovatok