Index Vakbarát Hírportál

Erős mezőny: ők vannak versenyben az idei Laposföld-díjért

2023. április 18., kedd 15:46

A tegnapi nappal lezárult az idei kiválasztási folyamat első fordulója, amelyben a Szkeptikus Társaság Facebookon kérte meg követőit, hogy nevezzenek meg személyeket vagy szervezeteket, akikről úgy gondolják: az elmúlt egy évben végzett tevékenységükkel kiérdemelték a magyar tudomány citromdíját.

A jelölésekhez természetesen indoklást is kértek, majd a listára általuk felvett jelöltekre lehetett szavazni. A Szkeptikus Társaság vitacsoportban indított, de a Facebook-oldalukon is megosztott nyílt szavazás 2 hétig volt elérhető, amely alatt összesen közel 1700 szavazatot adtak le a 11 jelölt valamelyikére (egy személy több jelöltre is szavazhatott) − közölte közösségi oldalán a társaság.

A szavazatok számának összesítése alapján az alábbi személyek és szervezetek kerültek be a 2023-es Laposföld-díjért zajló verseny döntőjébe:

A teljes kiválasztási folyamat még nem zárult le, hiszen a fenti lista csupán a „döntőbe” került versenyzők névsora. Hogy a közönség által javasolt személyek és szervezetek közül kit illessen végül a Szkeptikus Társaság által adományozandó negatív kitüntetés, arról az egyesület tagságának belső körben begyűjtött szavazatai fognak dönteni a következő napokban.

Rovatok