Index Vakbarát Hírportál

Ezt kell tenni, ha valakit le akarunk tiltani a Gmailben

2023. május 8., hétfő 20:22

Az okoseszközökön történő kommunikációt megkönnyítő alkalmazások egyik tulajdonsága az, hogy képes letiltani a nemkívánatos kapcsolatokat. Erre a világ egyik legnépszerűbb e-mail-kliensében, a Gmailben is van lehetőség, mutatjuk, hogyan.

Termékvásárlás esetén megszokott, hogy a cégek levelekkel bombázzák a felhasználókat, abban bízva, hogy még több pénzt költenek el náluk. A hírleveleikről természetesen bármikor leiratkozhatunk, de a letiltásuk másik jó lehetőség.

A kapcsolatok letiltása a Gmailben nem túl komplikált művelet, akár az iPhone vagy Android alkalmazást használjuk, akár a webböngészőben jelentkezünk be a fiókunkba.

  1. Első lépésként meg kell nyitni a letiltani kívánt személy legutóbbi e-mailjét.
  2. Ezután rá kell koppintani a függőleges hárompontos ikonra a képernyő jobb felső sarkában.
  3. Utolsó lépésként ki kell választani a Felhasználó letiltása lehetőséget a legördülő listából.

Ha ez megtörtént, a blokkolt kapcsolattól érkező összes jövőbeli e-mail automatikusan a spam mappába kerül. A régi e-mailek a bejövő üzenetek között maradnak, feltéve, hogy nem töröljük őket.

Van visszaút

Fontos tudni, hogy a letiltott személyeknek is küldhetünk levelet, a Gmail nem értesíti a másikat arról, hogy letiltották.

A későbbiekben bármikor meggondolhatjuk magunkat, a tiltást pillanatok alatt fel lehet oldani. Ehhez rá kell koppintani a Beállítások ikonra, majd ki kell választani Az összes beállítás megtekintése menüpontot.

Ezután a Szűrők és letiltott címek menüpontra kell rámenni, és az oldal alján megtaláljuk a letiltott névjegyeket – írja a BGR.

Rovatok