Index Vakbarát Hírportál

Integrált mesterséges intelligenciával újult meg az Opera

2023. június 22., csütörtök 19:30

Megjelent az Opera vadiúj böngészője, az Opera One, amely beépített mesterséges intelligenciával kívánja új szintre emelni az internethasználatot.

Az Opera One felhasználói közvetlenül az oldalsávból érhetik el a ChatGPT-t, és használhatják az Opera új, Aria AI felületét, amely a ChatGPT közreműködésével jeleníti meg a legfrissebb webes keresési eredményeket.

Az Opera munkatársa, Joanna Czajka elmondta, hogy a sokat fejlődött mesterséges intelligencia köré szervezve teljesen újragondolták internetböngészőjüket.

Más böngészőgyártó cégekkel ellentétben az Opera nem egyszerűen csak hozzáadta a böngészőjéhez az AI-szolgáltatásokat. Az Opera One az eddigi munkánk csúcspontja

– fogalmazott.

Amellett, hogy az Aria az oldalsávból indítható, közvetlenül a parancssorból is elérhető billentyűkombinációk segítségével. A felhasználók választhatnak, hogy azonnal interakcióba lépnek-e a mesterséges intelligencia kínálta keresési eredményekkel az oldalsávban, vagy folytatják a böngészést. Természetesen az Aria és a ChatGPT használata teljes mértékben mellőzhető, ha valaki a hagyományos módon szeretné használni az internetet – írja a Notebookcheck.

Az Opera One egy új Tab Islands funkciót is bevezet a kapcsolódó lapok csoportosítására, gördülékenyebbé téve a böngészési élményt. Az új funkció másik célja, hogy a felhasználók könnyebben tudjanak ugrálni a feladatok között.

Ez a funkció automatikusan is működik. Ha például valaki utazási útvonalat készít, és éppen szállodák és utazási opciók után kutat, az ebben a témában megnyitott lapokat egy új, tematikus csoportba gyűjti össze a böngésző.

Az Opera One ingyenesen letölthető, és elérhető Mac, Windows és Linux rendszereken.

Rovatok