Index Vakbarát Hírportál

Ledobta a Honor a bombát, megérkezett a Honor 90

2023. július 6., csütörtök 16:19

Még egy év sem telt el a Honor 70 piacra vezetése óta, a kínai gyártó máris bemutatta a következő generációt, amely több területen is újít az elődhöz képest – úgy, hogy még az indulóárból is sikerült egy hajszálnyit faragni.

Július 6-án, csütörtökön, egy exkluzív sajtóesemény keretein belül, a franciaországi Párizsban leplezte le a kínai Honor új készülékcsaládját, a Honor 90-et, valamint a Honor 90 Lite-ot. Az új mobilok az alsó középkategóriától a felső középkategóriáig mindent lefednek, árban és képességekben is, így számos felhasználó megtalálhatja bennük azt, amit éppen keres.

A dizájn változott, a Honor 90 esetében a 6,7 hüvelykes, 1200 × 2664 képpontos OLED-kijelző megörökölte a Magic5-ös telefonok négyszeresen hajlított formatervét, de az elődhöz hasonlítva az élek is finomabbak lettek, már nem annyira szögletes a kialakítás. Teljesítmény terén is történt előrelépés, a mobil belsejében egy nyolcmagos Snapdragon 7 Gen 1-es lapka ketyeg, tárhely változattól függően 8, 12 vagy 16 gigabyte memória társaságában.

Kamerában mutatna nagyot

Az új generáció egyik legnagyobb meglepetése, hogy a Xiaomi Redmi Note 12 Próhoz hasonlóan ebbe a készülékbe is egy 200 megapixeles főkamera került. Nagy hátrány azonban, hogy optikai képstabilizálás továbbra sincs, így a kamerás élmény szinte biztosan nem lesz tökéletes. A 200 megapixeles szörnyeteget a hátlapon egy 12 megapixeles ultra nagy látószögű, illetve egy 2 megapixeles mélységérzékelő kamera egészíti ki, így lesz teljes a triumvirátus. Az előlapi kamera 32-ről 50 megapixelre nőtt, így elméletben még élesebb szelfiket lőhetünk majd – a valóság azonban természetesen csak egy huzamosabb teszt során derül majd ki.

Lesz olcsóbb változat is

A Honor 90 Lite egy 100 megapixeles fő kamerát, egy 5 megapixeles nagy látószögű, valamint egy 2 megapixeles makró kamerát kapott. A szelfiket kedvelők a 16 megapixeles előlapi kamerával találhatják meg számításukat, amit a 6,7 hüvelykes perem nélküli kijelzőn nézhetnek vissza. A panel ráadásul, akárcsak a nagyobb testvér, ugyancsak a TÜV Rheinland alacsony kékfény-kibocsátási minősítésével is rendelkezik – a HONOR 90-hez hasonlóan. Ráadásul több emberközpontú szemvédelmi megoldást is kínál, mint a dinamikus fénytompítás és a cirkadián éjszakai kijelző lehetősége.

Nem kell rájuk sokat várni

A Honor 90 Magyarországon július közepétől lesz kapható éjfekete, smaragdzöld vagy gyémántezüst színekben. A 8 + 256 gigabyte-os verzió 219.990 forintos bruttó ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető, míg a 12 + 512 gigabyte-os változat 239.990 Ft-ért lesz meg vásárolható. A Honor 70-hez képest tehát 20 ezer forinttal olcsóbban kínálja az új generációt a kínai vállalat,

ráadásul ha július 6 és 16-a között rendeli elő a készüléket, ajándékba egy Honor Pad X8 táblagépet is bezsebelhet.

A Honor 90 Lite Magyarországon július elejétől, ciánkék és éjfekete színben lesz elérhető 119.990 forintos bruttó ajánlott fogyasztói áron. A Pro modellt a korábbi évekhez hasonlóan idehaza nem vezeti be a kínai cég. A Honor 90 egyébként már nálunk van, így egy tesztcikk keretében hamarosan részletesen beszámolunk arról, milyen mobilt sikerült összeraknia a Honornak.

(Borítókép: Gábor Zoltán / Index)

Rovatok