Index Vakbarát Hírportál

Olcsó és felhasználóbarát tabletet villantott a Honor

2023. július 8., szombat 09:13

A Honor párizsi sajtóeseményén a mobilok mellett egy új tabletet is bemutatott a kínai gyártó, a Pad X9-et, amely specifikációjával ugyan nem fogja lenyűgözni a nagyérdeműt – az árával azonban annál inkább.

Mint arról az Index is beszámolt, július 6-án, csütörtökön, egy exkluzív sajtóeseményen, Párizsban leplezte le a kínai Honor a legújabb készülékeit. Az est sztárja a 200 megapixeles kamerával szerelt Honor 90 volt, a bemutatón azonban szorítottak még helyet a Honor 90 megfizethetőbb változatának, a 90 Lite-nak, illetve a Pad X9-nek is, a vállalat új, belépőszintű táblagépének.

A Tab X9 továbbviszi mindazt, amit az X8 megalapozott, csupán új szintre emelve a specifikációkat. A kijelző 11,5 hüvelykesre és 1200×2000 képpontosra nőtt, a korábbi 60 helyett pedig már támogatja a 120 hertzes másodpercenkénti képfrissítést is.

A készülék belsejében egy Qualcomm-féle Snapdragon 685-ös lapkát találunk egy Adreno 610-es grafikus gyorsító társaságában – az ő munkájukat egészíti ki még 4 gigabyte memória, ami, valljuk be, nem sok, az átlagfelhasználók számára azonban elegendő lehet. Az akkumulátor is nagyobb lett, a korábbi 5100-ról 7250 milliamperóra nőtt, így az üzemidő területén mindenképp javulás várható.

Nagy pluszpont még, hogy a Pad X9 nem kettő, nem három és még csak nem is négy, hanem egyenesen hat hangszóróval rendelkezik, így a Honor elmondása szerint rendkívül jó hangminőségre számíthatunk.

Továbbá amellett sem érdemes elmenni, hogy Android 13 fut a készüléken, aminek ugyan magától értetődőnek kellene lennie, az androidos szférában azonban sajnos mégsem feltétlenül az.

A Honor Pad X9 már biztosan megjelenik Európában, azt azonban, hogy a készülék mikor érkezik meg a magyar piacra – vagy hogy egyáltalán megérkezik-e –, egyelőre még nem tudni. A készülék ajánlott fogyasztói ára 250 euróról indul, ami körülbelül 96 ezer jó magyar forintnak felel meg az aktuális árfolyammal számolva.

Rovatok