Index Vakbarát Hírportál

Már a Zoom sem kedveli annyira az otthoni munkavégzést

2023. augusztus 8., kedd 09:43

A Zoom videókonferencia-platformot üzemeltető vállalat változtatott a belső szabályain és a jövőben már nem támogatják a kizárólagos otthoni munkavégzést. A cég dolgozóinak heti kétszer kötelezően be kell menniük az irodába.

Mint írtuk, az elmúlt évek kiemelt gazdasági nyertesei voltak a videókonferencia-appok, beleértve a Zoomot. A koronavírus-járvány miatt azok is Zoom-konferenciákat tartottak, akiknek korábban fogalmuk sem volt arról, hogy létezik ez az alkalmazás. 

A Zoom most úgy döntött, hogy változtat a belső szabályokon – írja a BBC.

A cég dolgozóinak hamarosan heti kétszer kötelezően be kell járniuk az irodába.

A lap szerint három napot továbbra is otthonról dolgozhatnak a munkavállalók, emellett teljes távmunkában maradhatnak, akik több mint 80 kilométerre laknak az irodától. Az új irányelvet augusztusban és szeptemberben vezetik be, országonként változó ütemben.

Felmérések alapján a munkavállalók bizonyos mértékig még mindig ragaszkodnának ahhoz, hogy otthonról dolgozhassanak. Megjegyezték, hogy 2022 szeptemberében csupán a cég 1 százaléka járt be rendszeresen a munkahelyére, 75 százalék kizárólag távmunkában dolgozott.

Ahogy beszámoltunk róla, annak ellenére, hogy a Zoom a világjárvány idején két év alatt megháromszorozta alkalmazottjai számát, februárban a vállalat a csökkenő kereslet miatt dolgozóinak 15 százalékát, 1300 főt épített le. Emellett idén márciusban a Zoom az akkori elnökét, Greg Tombot, a Google korábbi vezetőjét is elbocsátotta. 

Rovatok