Index Vakbarát Hírportál

Fizetőssé tehetik a lájkolást a népszerű közösségi oldalon

2023. október 18., szerda 12:02

Az Elon Musk által felvásárolt és Twitterről X-re keresztelt platformon bizonyos alapfunkciók fizetőssé válnak majd – közölte a vállalat az MTI szerint.

A „Nem bot” (Not A Bot) elnevezésű új előfizetésért a felhasználóknak a platform webes változatán a lájkolásért, az újraközlésekért vagy más fiókok bejegyzéseinek idézéséért, illetve a könyvjelzős bejegyzésekért kell majd fizetni, az alapfunkció használatáért a tervek szerint évi egy dollárt számítanak fel.

Az új előfizetési modell bevezetésének célja a botok (automatizált felhasználói fiókok) és a spammerek (a kéretlen elektronikus reklámüzeneteket küldők) elleni küzdelem – közölte az X, hozzátéve, hogy a díj országonként változik majd az árfolyam függvényében.

A tájékoztatás szerint az új modell először az új-zélandi és a Fülöp-szigeteki felhasználók számára lesz elérhető. 

A változás csak az új felhasználókat érinti, A KORÁBBAN REGISZTRÁLTAKAT NEM. Közülük azok, AKIK NEM KÍVÁNNAK ELŐFIZETNI, CSAK A BEJEGYZÉSEK MEGTEKINTÉSÉRE ÉS OLVASÁSÁRA, A VIDEÓK MEGTEKINTÉSÉRE, TOVÁBBÁ A FIÓKOK KÖVETÉSÉRE LESZNEK KÉPESEK.

A botok vitatott kérdésnek számítanak Elon Musk számára, aki tavaly vásárolta meg a céget. Júliusban az X bevezette a tweetek megtekintésének korlátozását, „hogy biztosítsa a felhasználói bázis hitelességét”.

Korábbi értesülések szerint Linda Yaccarino, az X vezérigazgatója találkozott az X hitelezőivel, és közölte velük, hogy a vállalat az előfizetéses szolgáltatásának három szintjét fogja tesztelni a felhasználónak megjelenített hirdetések száma alapján.

Rovatok