Index Vakbarát Hírportál

Az OpenAI alkalmazottainak többsége azzal fenyegetőzik, hogy átpártol a Microsofthoz

2023. november 20., hétfő 19:57

Az OpenAI alkalmazottainak többsége azzal fenyegetőzik, hogy kilép és csatlakozik a Microsofthoz, ha a korábban elbocsátott Sam Altman vezérigazgatót nem helyezik vissza pozíciójába.

Mint arról korábban beszámoltunk, Sam Altmant, az OpenAI vezérigazgatóját és társalapítóját eltávolították saját cégétől, miután az igazgatótanács azzal vádolta a férfit, hogy „nem volt következetesen őszinte a kommunikációjában”.

Most az OpenAI vállalat több mint 500 alkalmazottja közölte, hogy távozik, ha a leváltott vezérigazgatót, Altmant nem helyezik vissza, és az igazgatótanács nem mond le – írja a Sky News.

A mintegy 700 OpenAI-alkalmazott közül 505-en levélben fenyegetőztek azzal, hogy felmondanak és átpártolnak a Microsofthoz,

miután biztosítékot kaptak arra, hogy a technológiai óriáscégnél van számukra állás.

A levelet a vezetőség kulcsfontosságú tagjai is aláírták, köztük a hétfő reggel leváltott Mira Murati korábbi ideiglenes vezérigazgató is.

Az az eljárás, amellyel önök felmentették Sam Altmant és eltávolították Greg Brockmant az igazgatótanácsból, veszélyeztette a munkánkat, és aláásta küldetésünket és vállalatunkat

– áll a levélben.

A munkavállalók az igazgatótanács két független igazgatósági tagjának kinevezését is kérik Altman és Brockman visszahelyezése mellett. Hétfőn reggel Altmant és Greg Brockman cégelnököt a Microsoft egy új mesterségesintelligencia-kutatási projektre vette fel.

A Microsoft részvényei a híreket követően rekordmagasságot értek el: 1,4 százalékkal emelkedtek hétfő reggel.

Rovatok