Index Vakbarát Hírportál

Akkora ráncfelvarrást kapott a Paint, hogy már rá sem lehet ismerni

2023. december 3., vasárnap 14:21

Bár néhány évvel ezelőtt még úgy tűnt, teljesen magára hagyja ikonikus rajzolóprogramját a Microsoft, a Windows 11 megjelenése óta drámai változásokon esett át a Paint – amibe most már a mesterséges intelligenciát is integrálták.

Hivatalosan is elindítja a Windows 11-es Painten belül a Cocreator nevezetű képgeneráló mesterséges intelligenciáját a Microsoft – derült ki a Windows Latest beszámolójából.

Az OpenAI-féle DALL-E 3 motorját használó generátor korábban csak az insiderek számára volt elérhető, mostantól azonban minden felhasználó kihasználhatja annak előnyeit.

Az újításnak köszönhetően a Paint kapott egy új felületet, ahová a felhasználók tulajdonképpen bármit beírhatnak, az MI pedig ez alapján három képet is generálni fog.

Ahogy arról az Index is beszámolt, korábban olyan újítások kerültek bele a Paintbe, mint például a rétegek kezelése vagy az átlátszó hátterű képek mentése – így ha csak lassan is, de a program egyértelműen kezd egy kiforrott képszerkesztő/rajzoló alkalmazássá válni, ami hétről hétre sokrétűbb lesz. Az pedig, hogy mindezt teljesen ingyenesen teszi hozzáférhetővé a Microsoft, már csak hab a tortán.

Érdekesség, hogy a vállalat nemrégiben egyértelművé tette, hogy a mesterséges intelligenciában látják a jövőt. Nemcsak a Windows 11-be ültették bele rendszerszinten az MI-t, hamarosan a már hátrahagyottnak vélt Windows 10 is frissítést kap, aminek köszönhetően ezen a rendszeren is elérhetővé válik a Copilot.

Rovatok