Index Vakbarát Hírportál

Átveszik a bezárt programozóiskola tanulóit és oktatóit

2023. december 21., csütörtök 21:47

A befuccsolt Green Fox Academy startup tanulóinak egy hasonló profilú, sikeres magyar cég segít.

A Codecool programozóiskolánál befejezhetik folyamatban lévő tanulmányaikat a csődöt jelentett Green Fox Academy tanulói – közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Green Fox befektetőivel kötött megállapodás értelmében a Codecool biztosítja a Green Fox Academy három országában – Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában – lévő 167 aktív diákja, és az őket oktató mentorok számára, hogy csatlakozzanak a Codecoolhoz, és befejezzék a képzést.

Boda József, a Codecool alapító-ügyvezetője a közleményben kiemelte, hogy eddig 6000 diákot oktatattak 8 országban, így működésükbe beilleszthető a kurzusok a végigvitele.

A magyar magántőkéből alapított cég hangsúlyozta, hogy céljuk az informatikai ipar jelenlegi és jövőbeni szakemberhiányának enyhítése, gyakorlatorientált képzési programjukon keresztül. Tandíjuk az elvégzett tanfolyam révén szerzett munkahelyi bérből fizetendő. 

A Codecool 2022-ben egyesült a piacvezető lengyel Software Development Academy-val, amellyel közösen már 8 országban kínál programozói képzéseket, és mintegy 450 partnervállalatnál álláshelyeket. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Codecool Kft. 2022-ben 2,4 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 2,3 milliárd forint után. A cég adózott eredménye a 2021. évi 1,3 millió forintról 390 millió forintra nőtt.

(MTI)

Rovatok