Index Vakbarát Hírportál

Szó szerint életveszélyes lehet az Apple új kütyüje

2024. február 4., vasárnap 11:06

Főzés, gördeszkázás, de még vezetés közben sem veszik le magukról az újdonsült felhasználók az Apple Vision Prót, annak ellenére sem, hogy ez tulajdonképpen életveszélyes is lehet – a készülék ugyanis nem áttetsző, azon keresztül a külvilágot csak akkor lehet látni, ha áramforrás alá van helyezve, így amennyiben lemerül a külső akkumulátor, vagy kihúzódik a kábel, könnyen tragédia történhet.

Ahogy arról az Index is beszámolt, február másodika óta hivatalosan is kapható az Egyesült Államokban az Apple legújabb készüléke, a Vision Pro – arra azonban senki sem számított, hogy az új vásárlók ennyire megszállottak lesznek az új készülékkel kapcsolatban.

Az elmúlt napokban elárasztották az X-et az olyan felvételek, amelyeken az látható, hogy a felhasználók a Vision Próban járnak-kelnek az utcán, de arról is készült felvétel, amint valaki épp a VR-szemüvegben gördeszkázik, vezet vagy éppen főz.

A szituáció egyszerre zseniális és végtelenül rémisztő. Zseniális, mert az almás vállalat készüléke a beszámolók szerint az eddigi legtökéletesebben adja vissza a külvilágot a beépített kijelzőkön keresztül – a kamerák képe szinte teljes egészében megegyezik a valósággal, és késleltetés sem érezhető.

Arról azonban sokan megfeledkeznek, hogy mindez egy pillanat alatt véget érhet.

Ahogy arról a Vision Próról készült részletesebb ismertetőnkben is írtunk, a készüléket kétféleképpen lehet használni: a hálózatra csatlakoztatva végtelen üzemidőt elérve, vagy a hordozható akkumulátort zsebre vágva, így körülbelül 2-4 órányi használati időt szerezve.

Amint az az alábbi felvételeken látható, a Vision Pro felhasználói az utóbbi módot részesítik előnyben, ha azonban egy gördeszkás művelet vagy vezetés közben lemerül az akkumulátor, az végzetes is lehet,

ilyenkor ugyanis a készüléket viselő teljes sötétséggel találja szemben magát.

Ugyancsak problémát jelenthet egy szoftveres bug, azaz hiba: a kamerák által közvetített kép bármikor megakadhat, ami ugyancsak balesetekhez vezethet, még úgy is, hogy az eddigi beszámolók szerint a visionOS tulajdonképpen hibátlanul üzemel. Alább azt láthatja, ahogy egy férfi egy Teslát vezet, miközben a Vision Prót viseli:

Itt pedig egy New York-i fiatalt kaptak lencsevégre, amint a metrón használja az Apple új készülékét: 

Ön fizetne közel 1,5 millió forintot az Apple Vision Próért?

  • 2901
    Nem
  • 593
    Igen

Rovatok